2023
<< február >>
H K Sz Cs P Sz V
 
 
 
 
 
 
 
e-mail:
jelszó:
regisztráció
elfelejtett jelszóMi vagyunk a Te legpontosabb naptárad, ébresztőórád és egyben komornyikod. Ha szolgálatodba szegődhetünk, nem felejted el kedvesed, szüleid, barátaid születésnapját, névnapját, házassági évfordulód.
Lesz egy jó buli vagy koncert, de messze van még és feledékeny vagy? Nem gond. Mi résen vagyunk, nálunk beállíthatod ezt, saját, egyedi naptáradba. Ha ezt megtetted, mi időben értesítünk, e-mailen keresztül Téged.A folytatáshoz be kell jelentkezned!Febr. 03. Balázs
Febr. 04. Veronika, Ráhel, Csenge
Febr. 05. Ágota, Ingrid, Géza
Febr. 06. Titusz, Dorottya, Dóra
Febr. 07. Tódor, Rómeó
Febr. 08. Aranka
Febr. 09. Abigél, Alex
Febr. 10. Pál, Elvira
Febr. 11. Bertold, Marietta
Balázs - királyi
A latin Blasio családnév Blasius formájának magyaros ejtésű rövidüléséből. Ennek eredete megfejthetetlen. Mások a Blasius nevet a Basileus alakváltozatának tartják.
Veronika - Győzelmet hozó, igaz kép
Többféle származtatás van. 1. A görög Phereniké, macedón Bereniké latinos formája. 2. A latin verus (igaz) melléknév és a görög ikon (kép) szavak összetételéből.
Ráhel - bárány
Héber eredetű.
Csenge - nem ismerjük
Ismeretlen eredetű régi magyar személynévből.
Ágota -
Az Agáta régebbi magyar formája.
Ingrid - Ingwio - isten által oltalmazott lovasnő
Északi germán névből
Géza - méltóságnév
Egy pogány kori, török eredetű méltóságnév írott Gesa formájának téves németes olvasatából.
Titusz - Az egyik vélemény szerint a jelentése: tisztelt, becsült, tiszteletreméltó férfiú - mások szerint: mezei galamb.
A latin Titus egyéni névből ered.
Dorottya - Isten ajándéka
A görög Dorotheosz név latinos nőiesítésnek, a Dorothea névnek régi megmagyarosodott alakja.
Dóra -
A Dorottya névnek igen sok nyelvben meglevő önállósult becézője.
Tódor -
Teodor rövidülése.
Rómeó - Rómába zarándokló (férfi)
Az olasz Romeo névből. A név Shakespeare Rómeó és Júlia című drámája nyomán lett közismert.
Aranka - az arany szó kicsinyítőképzős származéka.
Régi magyar személynévből 1840 körül élesztették föl a latin eredetű Aurélia magyarosításaként.
Abigél - apa öröme
Héber eredetű
Alex - harcra kész férfi
Az Alexius, Alexis nevek rövidülése. Ezek pedig az Alexander önállósult latinosított becézői. Az Alexander latinosított görög eredetű név.
Pál - kicsi, kis termetű (férfi)
A latin Paulus rövidülése.
Elvira - akit az ereklye megvéd
Eredete vitás. Származtatják a nyugati gót Alahwara névből, amely ma Alwara formában is él. Mások szerint az arab-spanyol Elmira alakváltozata.
Bertold - pompával uralkodó
A germán Berthold névből.
Marietta -
A Mária becéző olasz továbbképzéséből önállósult.
A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja
A középiskolákban megemlékezést tartanak
Az 1848-as forradalom ünnepe
A modern parlamentáris Magyarország megszületésének a napja Az 1848 március 15-i forradalom célja a Habsburg uralom megs...
A holokauszt áldozatainak emléknapja
Az Országgyűlés 2000 évi döntése szerint 2001-től minden évben április 16-án emlékeznek meg a magyarországi középiskolák...

BAK

December 22. - Január 20.

Semmi sem történik úgy, ahogyan szeretnéd. Ne gondold azt, hogy hibázol, lehet, hogy éppen a tévedéseid válnak leginkább a hasznodra. Ha tudsz a hibáidból tanulni, az segíti a karriered építését. Az sem árt, ha erélyesen kézbe veszed és irányítod sorsodat, de jó, ha közben tudod, hogy meddig ér el a kezed.

VÍZÖNTŐ

Január 21. - Február 19.

Szép szóval mindent el lehet nálad érni, de az erőszakra - jogosan - makacssággal válaszolsz. Lehetséges, hogy fáradt vagy, vagy egyszerűen csak túl érzékeny. Most minden dolog miatt felhúzod az orrod. Máskor sem könnyű a kedvedre tenni, de most jól tennéd, ha sem magadhoz, sem másokhoz nem lennél olyan szigorú.

HALAK

Február 20. - Március 20.

Legfontosabb feladatod most, hogy összpontosíts a dolgaidra. Próbáld megőrizni nyugalmadat, ne kapkodj, ne siess sehová. Persze nehéz is így, hogy egymást érik a kellemetlen hírek. Pénzügyekben is cserben hagyhat a szerencséd. Munkád, karriered sem úgy alakul most, ahogy tervezted. Mindezért nem érdemes másokat hibáztatni.

KOS

Március 21. - Április 20.

A rohanás nem vezet sehová. Csak feleslegesen pazarolod az energiáidat. Óriási lehetőségek várnak rád a következő hetekben. Lehet, hogy kicsit gyorsan és hirtelen történik minden, ezért megérthető, hogy stressz helyzetbe kerülsz. Ennek köszönhetően kapkodsz, rohansz, nem találod a helyed. Még jó, hogy igazán nem tudsz kárt okozni.

BIKA

Április 21. - Május 20.

Jelenleg a szerencse támogatja lépteidet, különösen karrier terén, és kitűnő fizikai és szellemi állapotod is átsegít minden akadályon. Ne tarts a jövőtől még akkor sem, ha pillanatnyilag úgy tűnik, kétségbeejtő az anyagi helyzeted. Ez a probléma hamarosan meg fog oldódni, csak ki kell várni az idejét, ami késik, nem múlik!

IKREK

Május 21. - Június 21.

A legfőbb támaszod a családod lehet ezekben a napokban. Sok örömet találsz bennük, sőt te is sok örömet nyújtasz szeretteidnek. Ne sajnáld az esetleges áldozatokat, azok most nem jelentenek számodra komoly terhet. Ha idén akarsz költözni vagy ingatlant vásárolni, nem érdemes egy percet sem tétovázni.

RÁK

Június 22. - Július 22.

Sokat köszönhetsz közvetlen környezetednek és barátaidnak. Jobb, ha nem kritizálod őket, inkább fogadd el tanácsaikat. Ez az önzetlenül felkínált segítség nem a te gyengeségeidet mutatja, sokkal inkább erősíthet téged. Egy váratlanul jövő rossz hír is átmenetileg, rövid időre megviselhet, bár nem érint téged túl mélyen.

OROSZLÁN

Július 23. - Augusztus 22.

Ha valaki a segítségedet kéri, ne utasítsd vissza, a mostani próbatételek jót tesznek lelkivilágodnak is. Pénz dolgában sem lehet okod a panaszra jelenleg. Az volna a legokosabb, ha a munkádba temetkeznél, mert ezért nem csak elismerést, hanem jócskán több pénzt is remélhetsz. Az egészséged miatt feleslegesen aggódsz, ijedtségre semmi ok.

SZŰZ

Augusztus 23. - Szeptember 22.

Egy váratlan munkalehetőség sok sikert ígér, de pénzügyekben és a barátokkal már óvatosnak kell lenned. Kerüld az elhamarkodott döntéseket! Hivatásodban és magánéletedben sem minden úgy alakul, ahogyan azt szeretnéd, de legalább amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan el is múlnak ezek a problémák. A jövő hét sokkal kedvezőbbnek ígérkezik.

MÉRLEG

Szeptember 23. - Október 22.

Jól érzed magad, jó kedéllyel vágsz neki a hétnek. Azért nem árt vigyázni arra, hogy ne gyűjts ellenségeket, talán éppen a túlzott önbizalmaddal. Vállalkozásodat, munkádat, esetleg tanulmányaidat, most a szerencse kíséri. Családi ügyekben azonban állandó csatározások várhatók. Ha van partnered vagy házastársad, Ő sem elég megértő.

SKORPIÓ

Október 23. - November 21.

Úgy érzed, nem jól alakulnak a dolgaid. Azonban az igazság az, hogy minden aggodalmad felesleges, ugyanis rövidesen, sokkal jobb helyzetbe kerülhetsz. Csendes munkálkodásba kellene fognod, amíg elvonulnak fejed fölül a viharfelhők. Kerülj el mindenféle konfliktust a héten.

NYILAS

November 22. - December 21.

Lassan itt az ideje, hogy megtervezd nagyvonalakban az előtted álló időszak feladatait. Az elmúlt hónapokban számos nehéz pillanatot át kellett élned, de összességében örömmel állapíthatod meg, hogy veszteségeid sokkal kisebbek a vártnál. Igaz ugyan, hogy korábbi mulasztásaidért éppen most, szinte a legrosszabbkor nyújtják be a számlát.